Данілов: у разі посилення агресії РФ на захист країни стануть всі українці

Секретар РНБО сказав, з чим пов'язує посилення російської агресії
Важливо
Данілов: у разі посилення агресії РФ на захист країни стануть всі українці
Олексій Данілов (фото: УНІАН)
7 Квітня 2021, 14:22
читать на русском

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов пояснив, з чим пов'язана ескалація на Сході України.

В інтерв'ю Lb.ua Данілов сказав, що те, чи буде подальше загострення ситуації, залежить тільки від російського президента Володимира Путіна.

Чи буде загострення, залежить тільки від Путіна. З нашого боку, ми не плануємо жодних загострень, тому що цінуємо життя кожного нашого солдата і хочемо, щоб все якомога швидше закінчилося. Президент робить все від нього залежне, - сказав він.

З приводу того, чому Росія активізувалася біля кордонів України, Данілов сказав, що до цього призвело "дуже багато чинників".

Китайський ковід перевернув догори дригом весь світ. Певні політичні процеси, заміна лідерів відбуваються в Європі – Меркель скоро йде на відпочинок. У Сполучених Штатах – зміна влади. США, Японія, Індія й Австралія створюють власний союз для захисту від впливу Китаю у регіоні Індійського та Тихого океанів... Це велика геополітична. слово "гра" тут не підходить, тому що за цим стоять життя людей, - зазначив Данілов.

Читайте також

За словами секретаря Радбезу, Україна не збирається "на цьому етапі займатися якимись провокаційними діями щодо Російської Федерації".

У разі агресії Російської Федерації захистом української державності будуть займатися майже всі. Ми, українці, такі – коли відбувається лихо, встаємо всі, - додав Данілов.


Контекст. 26 березня поблизу населеного пункту Шуми на Донбасі російській найманці обстріляли позиції українських захисників, внаслідок чого загинули четверо воїнів, ще двоє отримали поранення.

Через ескалацію на Донбасі президент Володимир Зеленський відправив в зону ООС головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака.

Також Зеленський попросив допомоги у лідерів "нормандської четвірки" і закликав їх "зробити все можливе для збереження режиму повного та всеосяжного припинення вогню".

Детальніше про ескалацію військового конфлікту на Донбасі читайте у матеріалі Парламент.UA: Чи чекає на Україну повномасштабна війна з Росією.