Держдеп США вимагає від Росії пояснень за ескалацію на Донбасі

У США стурбовані військовою активізацією Росії на кордоні України
Важливо
Держдеп США вимагає від Росії пояснень за ескалацію на Донбасі
Прапори РФ та США Фото: колаж Парламент.UA
6 Квітня 2021, 10:43
читать на русском

Державний департамент США стурбований через військові провокації Росії на кордонах України та вимагає пояснень.

Про це заявив речник Держдепу Едверд Прайс.

Він зазначив, що Америка занепокоєна військовою активізацією Росії на Сході України та в окупованому Криму.

Ми попросили б Росію пояснити ці провокації, але найголовніше – що ми дали сигнал заспокоєння українським партнерам, – сказав Прайс.

Читайте також

Політик нагадав, що російські провокації призвели до загибелі чотирьох українських військових та зриву перемир’я на Сході України.

Ми даємо чіткий меседж для українських партнерів. Так само даємо чіткий меседж Росії, що ми стоїмо поруч з Києвом, що ми стоїмо зі своїми партнерами перед такими залякуваннями, – зазначив Прайс.


Контекст. 26 березня поблизу населеного пункту Шуми на Донбасі російській найманці обстріляли позиції українських захисників, внаслідок чого загинули четверо воїнів, ще двоє отримали поранення.

Через ескалацію на Донбасі президент Володимир Зеленський відправив в зону ООС головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака.

Також Зеленський попросив допомоги у лідерів "нормандської четвірки" і закликав їх "зробити все можливе для збереження режиму повного та всеосяжного припинення вогню".

Детальніше про ескалацію військового конфлікту на Донбасі читайте у матеріалі Парламент.UA: Чи чекає на Україну повномасштабна війна з Росією.

1