Ймовірність вторгнення Росії на територію України може бути щодня - Зеленський

Україна захищає свої кордони та готова до ескалації РФ
Важливо
Ймовірність вторгнення Росії на територію України може бути щодня - Зеленський
Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua
26 Листопада 2021, 12:52
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський вважає, що ймовірність повномасштабної війни з Російською Федерацією зберігається щодня. Але Україна повністю контролює свої кордоні та готова до ескалації.

Про це Зеленський заявив на пресмарафоні 26 листопада, який транслюється на Facebook-сторінці Офісу президента.

Глава держави наголосив, що Україна в стані війни вже 8 років, а ймовірність повномасштабного вторгнення Росії може бути щодня.

Ми в стані війни вже 8 років. Я вважаю, що така ймовірність може бути щодня... Сьогодні йде залякування з деяких ЗМІ, що завтра буде війна... Ми повністю контролюємо кордони та готові до будь-якої ескалації, - зазначив він.

За його словами, наразі з боку РФ великі виклики, а також зараз виклики й всередині країні. Зеленський сказав, що отримав інформацію, що 1-2 грудня буде державний переворот. Є й звукова інформація про участь Ріната Ахметова в цьому.

Нагадаємо, останнім часом шириться інформація, що Росія стягує війська до українських кордонів. Зокрема, начальник Головного управління розвідки міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що Росія сконцентрувала на кордоні з Україною понад 92 тисячі військовослужбовців. Він каже, що це може свідчити про підготовку Росії до наступу вже цієї зими.

У Росії спростовують інформацію щодо намірів здійснити вторгнення в Україну. Однак Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про нарощування Росією окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.

Читайте також