Україна має бути готовою до війни з Росією - Данілов

В РНБО запевнили, що вторгнення РФ не стане несподіванкою для України
Головне
Україна має бути готовою до війни з Росією - Данілов
Олексій Данілов (фото: УНІАН)
26 Листопада 2021, 10:04
читать на русском

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов прокоментував заяви, що Росія готує військове вторгнення на територію України.

Данілов в етері телеканалу "1+1" заявив, що не бачить загрози повномасштабного вторгнення Росії в Україну в січні, про що раніше заявив очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

Ми сьогодні не бачимо тих загроз, про які каже пан Буданов - саме на 15 січня. Не РНБО, а я, Олексій Данілов як секретар РНБО в тій ситуації, яку ми аналізуємо, - сказав він.

За його словами, влада інформацію про можливий напад російських військ "читає, аналізує та систематизує". Тому для РНБО тут "немає ніякої новини".

Водночас Данілов вважає відкритим питання можливого військового вторгнення Росії, але запевнив, що Україна до такого повороту подій повністю готова.

Чи готова Україна? - Так. Чи буде війна? - На сьогодні це питання є відкрите. Але ми до цього маємо бути готові. Ми до цього готувалися довго і це для нас не було несподіванкою, - сказав він.

Водночас за словами Данілова, вже "світ зрозумів", що Росія є агресором і хоче напасти на Україну.

Маски усі останнім часом зняті. І після того, як навіть наші партнери - німці і французи - зробили дуже гучну заяву стосовно того, що відбувається на наших кордонах і що відбувається взагалі між Росією і Україною, - всьому світу стало відомо, хто цим питанням займається, - сказав він.

Нагадаємо, останнім часом шириться інформація, шо Росія стягує війська до українських кордонів.

Зокрема, начальник Головного управління розвідки міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що Росія сконцентрувала на кордоні з Україною понад 92 тисячі військовослужбовців. Він каже, що це може свідчити про підготовку Росії до наступу вже цієї зими.

У Росії спростовують інформацію щодо намірів здійснити вторгнення в Україну.

Однак Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про нарощування Росією окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.

Читайте також

1