Росія може ввести війська в Україну під приводом миротворчої операції - експерт

РФ здатна влаштувати гуманітарну катастрофу для отримання приводу для нападу
Ексклюзив
Росія може ввести війська в Україну під приводом миротворчої операції - експерт
Російська військова техніка (фото: facebook.com/mod.mil.rus)
26 Листопада 2021, 02:06
читать на русском

Експерт з міжнародних питань Андрій Каракуц вважає, що Росія протягом останніх семи років готувалася до нападу на Україну.

Про це він сказав Парламент.UA, коментуючи загрозу вторгнення російських військ до України.

Військове вторгнення - це остання опція, яку може використати Росія. Всі ці 7 років така опція готувалась. Російська армія поступово нарощує свою присутність навколо кордонів України. Навіщо Росії така потужна армія, якщо вона її ніколи не використовує? Але потрібно зважати на контекст, в якому вона буде використовуватись. Щоб не нарватись на нові санкції, Росія має влаштувати якусь гуманітарну катастрофу і вводити свої війська під приводом миротворчої операції, - сказав він.

Каракуц зазначив, що місцем для такої гуманітарної катастрофи може бути непідконтрольна Україні частина Донбасу.

Експерт зазначив, що Збройні сили України готові до подібних провокацій.

Важливо зважати на інформаційний аспект, адже російська пропагандистська машина буде працювати на те, щоб висвітлити свої дії у потрібному їм ракурсі. Зрозуміло, що окупувати територію України вони не зможуть, але вони будуть використовувати це вторгнення для нових переговорів заради своєї основної мети: з 2014 року вони хочуть, щоб світ визнав окупацію Криму та визнав його частиною російської Федерації. Росія нападе, щоб почати торгуватись знову, - каже він.

Раніше Bloomberg повідомляв, що міжнародна розвідка помітила нове нарощення військ Росії та бойової техніки біля кордону з Україною. Батальйон основних бойових танків Т-80У був перекинутий на залізничний вокзал у Воронезькій області 7 листопада.

Розвідка припускала, що техніку доставляли на полігон у Погоново за 250 км від України – раніше Росія туди відправляла додаткові військові сили, викликавши занепокоєння європейської спільноти.

Більше читайте у нашому матеріалі: Стягування російських військ до кордону України: реальність чи політична гра

Читайте також