В Росії бояться остаточно втратити Україну - експерт-міжнародник

Каракуц вважає, що РФ готова вдаватись до божевільних дій
Ексклюзив
В Росії бояться остаточно втратити Україну - експерт-міжнародник
Прапор Росії
25 Листопада 2021, 10:37
читать на русском

Експерт з міжнародних питань Андрій Каракуц вважає, що Росія проводить різні психологічні операції, щоб посилити свої позиції під час переговорів з Україною.

Про це він сказав Парламент.UA, коментуючи загрозу вторгнення російських військ до України.

На його думку, зараз Росія "готова вдаватись до будь-яких заходів та божевільних дій, які вона вважає за потрібне", щоб захищати свої національні інтереси.

Ці погрози спрямовані на те, щоб США та країни Заходу припиняли співпрацю з Україною: припинили постачання військової зброї та надання фінансової допомоги. Це робиться для того, щоб Україна остаточно не перейшла в західну орбіту. Логіка Росії полягає у тому, що є великі держави, а є держави, які не мають суверенітету: не суб'єктні держави. І Україна, в розумінні російської влади, не суб'єктна держава, яка має підкорюватись тому, що диктують великі держави. США та країни Заходу дотримуються іншої парадигми, коли кожна країна може самостійно визначати, у яких блоках вона хоче брати участь, - каже експерт.

Каракуц зауважив, що Україна може розраховувати на продовження підтримки з боку США та країн ЄС.

Підтримка України не припиниться. Вона вже стає інституційною, зокрема, зі Сполученими Штатами у нас вже оновлена хартія про стратегічне партнерство. Чому Росія робить це зараз? Вони розуміють, що у середньостроковій перспективі, через 3-5 років, вони втратять будь-які важелі впливу і не зможуть змінити курс України на Захід: вони бояться остаточно втратити Україну. А доки у них ще є можливості щось змінити, вони будуть максимально відпрацьовувати усі напрямки, за якими ще можуть це робити: будуть вдаватись до ядерного шантажу, провокувати політичну нестабільність, здійснювати військові провокації. Все це буде робитись для того, щоб продемонструвати, що Україна як держава не склалась, - вважає експерт.

Раніше Bloomberg повідомляв, що міжнародна розвідка помітила нове нарощення військ Росії та бойової техніки біля кордону з Україною. Батальйон основних бойових танків Т-80У був перекинутий на залізничний вокзал у Воронезькій області 7 листопада.

Розвідка припускала, що техніку доставляли на полігон у Погоново за 250 км від України – раніше Росія туди відправляла додаткові військові сили, викликавши занепокоєння європейської спільноти.

Більше читайте у нашому матеріалі: Стягування російських військ до кордону України: реальність чи політична гра

Читайте також