Росія готує напад на Україну з танками та артилерією - розвідка

Напад включатиме авіа, артилерійські та бронетанкові атаки
Головне
Росія готує напад на Україну з танками та артилерією - розвідка
Російські військові Фото: Міноборони РФ у Фейсбук
21 Листопада 2021, 16:26
читать на русском

Росія може напасти на Україну наприкінці січня - початку лютого. Вона уже зосередила понад 92 000 військових навколо українських кордонів.

Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міноброни України Кирило Буданов в інтерв'ю виданню Military Times.

Атака, яку готує Росія, буде набагато руйнівнішою, ніж будь-яка раніше в конфлікті, що почався у 2014 році, в результаті якого було вбито близько 14 000 українців, - зазначив він.

За його словами, напад включатиме авіа, артилерійські та бронетанкові атаки, за якими підуть повітряно-десантні атаки на сході, десантні атаки в Одесі та Маріуполі та меншим вторгненням через Білорусь. І навіть суворі погодні умови у січні-лютому ніяк не відрадять РФ від нападу.

Буданов вважає, що стримати російську агресію могло б посилення військової допомоги США Україні, а також додаткові жорсткі санкції й дипломатичний тиск на РФ. Зокрема Сполучені Штати могли б поставити Україні зенітні ракетні комплекси Patriot, протиракетні, артилерійські та мінометні системи.

Нагадаємо, що Збройні Сили України не виключають поширення військової агресії з боку Російської Федерації.

Більше читайте у нашому матеріалі: Стягування російських військ до кордону України: реальність чи політична гра

Читайте також

1