Міністр оборони України прокоментував наміри Росії про вторгнення

Резніков сподівається, що в Кремлі таке рішення не ухвалювали
Важливо
Міністр оборони України прокоментував наміри Росії про вторгнення
Олексій Резніков Фото: УНІАН
23 Листопада 2021, 09:50
читать на русском

Міністр оборони Олексій Резніков прокоментував військову активність з боку Російської Федерації біля кордонів України.

На його думку, військова активність РФ направлена на дестабілізацію всередині України, всередині країн НАТО та ЄС.

Про це він сказав в етері на телеканалі ICTV.

Мені здається, що сьогоднішня активність з боку РФ спрямована насамперед на кілька речей. Це дестабілізація всередині України, це дестабілізація всередині країн Альянсу, дестабілізація всередині країн ЄС. Тобто в такому розмежуванні, дестабілізації вони шукатимуть для себе прагматичний позитив, - сказав Резніков.

Він запевнив, що міжнародна спільнота проінформована про наміри Росії та повідомив, що українська розвідка також знає про це. Однак міністр сподівається, що рішення про напад на Україну у РФ не ухвалювали.

Тобто готовність у них є, але я залишаю позитивну надію, що ухвалення рішення в Кремлі на це вторгнення не відбулося, хоча потенційно у них така можливість є, - додав він.

Також міністр нагадав, що у резерві в України є понад 200 тисяч військових, які пройшли фронт, тому країна готова чинити опір агресору.

Ми вчимося чинити опір вже восьмий рік поспіль. В Україні ухвалено відповідний закон про національний спротив і всеохоплюючу оборону, який набуде чинності з 1 січня 2022 року. У нас в резерві є понад 200 тис. українців, які пройшли через цей фронт і мають відповідний досвід. Вони добровільно зголосилися бути в цьому резерві. У разі необхідності розгортання батальйонів територіальної оборони відбуватиметься відповідно до закону. Тому ми готові, – запевнив міністр.

Нагадаємо, керівник Головного управління розвідки Міноброни України Кирило Буданов заявив, що Росія може напасти на Україну наприкінці січня - початку лютого. Вона уже зосередила понад 92 000 військових навколо українських кордонів. Буданов каже, що наступ Росії може початися на півночі, сході та півдні України.

Більше читайте у нашому матеріалі: Стягування російських військ до кордону України: реальність чи політична гра

Читайте також

1