Росія нарощує боєготовність окупантів на Сході України - розвідка

У Луганській та Донецькій областях почалися масштабні військові навчання бойовиків
Головне
Росія нарощує боєготовність окупантів на Сході України - розвідка
Російські військові Фото: Міноборони РФ у Фейсбук
23 Листопада 2021, 14:24
читать на русском

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про нарощування Росією окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.

За даними ГУР, 22 листопада у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК розпочалось масштабне командно-штабне навчання із залученням мобілізаційного резерву, підрозділів "силових структур" і окупаційних адміністрацій.

Контроль проведення навчань здійснюється комплексною комісією 8 загальновійськової армії Південного військового округу ЗС РФ. Проведення навчань супроводжується активізацією діяльності російських пропагандистських ЗМІ для підготовки чергових фейкових матеріалів з дискредитації підрозділів Об’єднаних сил, - йдеться у повідомленні.

Раніше Bloomberg повідомляв, що міжнародна розвідка помітила нове нарощення військ Росії та бойової техніки біля кордону з Україною. Батальйон основних бойових танків Т-80У був перекинутий на залізничний вокзал у Воронезькій області 7 листопада.

Розвідка припускала, що техніку доставляли на полігон у Погоново за 250 км від України – раніше Росія туди відправляла додаткові військові сили, викликавши занепокоєння європейської спільноти.

Більше читайте у нашому матеріалі: Стягування російських військ до кордону України: реальність чи політична гра

Читайте також

1