Корнієнко розповів, що робитиме Рада у разі вторгнення Росії на територію України

Тоді в країні можуть ввести воєнний або надзвичайний стан
Важливо
Корнієнко розповів, що робитиме Рада у разі вторгнення Росії на територію України
Верховна Рада Фото: сайт парламенту
24 Листопада 2021, 12:44
читать на русском

Перший віцеспікер парламенту Олександр Корнієнко розповів, що буде робити Верховна Рада у разі повномасштабного вторгнення Росії на територію України.

Як розповів Корнієнко в ефірі Радіо Свобода, першочергово Рада збереться на екстрене засідання впродовж декількох годин, щоб ввести воєнний або надзвичайний стан.

У Верховної Ради може бути лише один план, коли існує завдання ввести воєнний, або надзвичайний стан... зібратися і провести відповідні голосування, - сказав він.

За його словами, народні депутати будуть мати близько двох годин, щоб зібратися в будівлі Ради, окрім тих тижнів, коли парламентарі працюють в округах. У такому випадку депутатів охоронятимуть поза парламентом, щоб вони змогли швидко дістатись до Ради та проголосувати.

Корнієнко наголосив, що при початку активних військових дій нардепи, які перебуватимуть за кордоном, швидше за все, до парламенту не потраплять.

Раніше Bloomberg повідомляв, що міжнародна розвідка помітила нове нарощення військ Росії та бойової техніки біля кордону з Україною. Батальйон основних бойових танків Т-80У був перекинутий на залізничний вокзал у Воронезькій області 7 листопада.

Розвідка припускала, що техніку доставляли на полігон у Погоново за 250 км від України – раніше Росія туди відправляла додаткові військові сили, викликавши занепокоєння європейської спільноти.

Більше читайте у нашому матеріалі: Стягування російських військ до кордону України: реальність чи політична гра

Читайте також

1