"Свідома дезінформація": Данілов про російські війська біля кордонів України

Впродовж останніх днів ситуація біля російсько-українського кордону не змінювалася
Важливо
"Свідома дезінформація": Данілов про російські війська біля кордонів України
Олексій Данілов (фото: УНІАН)
2 Листопада 2021, 17:03
читать на русском

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов назвав свідомою дезінформацією публікації про нібито стягування російських військ до кордону України.

Про це Данілов сказав у коментарі "Радіо Свобода".

Йде свідома дезінформація всього суспільства. Скажімо так – те, що вони там пишуть, не відповідає дійсності. На сьогодні це не відповідає дійсності. Ми спостерігаємо за всіма процесами, це дезінформація і нам незрозуміло, для чого вони це роблять… Що буде завтра, ми не знаємо, на сьогодні такої концентрації, такого скупчення того, що вони пишуть, там цього немає, – заявив Данілов.

За його словами, впродовж останніх днів ситуація біля російсько-українського кордону не змінювалася. При цьому супутникові фотографії треба порівнювати "з порівнюваним":

Хай вони покажуть фотографії, які були там місяць тому, два тижні тому – ви побачите одні й ті ж самі фотографії.

Нагадаємо, у квітні Росія стягнула до окупованого Криму значне угруповання військ - кілька кораблів, які зазвичай не входять до складу Чорноморського флоту РФ, винищувачі та розмістила на сході півострова військовий табір.

Супутникові знімки засвідчили, що Росія значно збільшила концентрацію винищувачів Су-30 у квітні. Оскільки ще у березні літаків на злітно-посадковій смузі на авіабазі в Криму не було.

Читайте також наш матеріалРосія відводить війська: чи є загроза наступу

Читайте також

1