Росія нарощує війська на кордонах з Україною - ЗМІ

Пересування російських військ викликає занепокоєння в США та Європі
Важливо
Росія нарощує війська на кордонах з Україною - ЗМІ
Російські війська (скріншот відео 24 канал)
31 Жовтня 2021, 23:13
читать на русском

Поновлення нагромадження російських військ біля кордону з Україною викликало занепокоєння серед деяких чиновників у Сполучених Штатах та Європі, які відстежують нерегулярні переміщення техніки та персоналу на західному фланзі Росії.

Про це повідомляє Washington Post з посиланням на анонімні джерела.

За даними видання, пересування російських військ у цьому районі відбувається в той час, коли Кремль обіймає більш жорстку позицію щодо України. З чим пов'язане зосередження військ РФ біля кордонів України - залишається незрозумілим.

Останніми днями в соціальних мережах з’явилися відео, на яких видно, як російські військові потяги та колони переміщують велику кількість військової техніки, включаючи танки та ракети, на півдні та заході Росії.

Суть у тому, що це не тренування. Здається, це не тренування. Щось відбувається - сказав Майкл Кофман, директор програми досліджень Росії в некомерційній аналітичній групі CNA у Вірджинії.

За словами Кофмана, супутникові знімки показують, що сили російської 41-ї загальновійськової армії, яка зазвичай базується в сибірському місті Новосибірську, не повернулися до Сибіру після навчань, а натомість з’єдналися з іншими російськими силами біля кордону з Україною. Кофман також сказав, що зображення, схоже, показують, що 1-а гвардійська танкова армія Росії, елітний підрозділ, що базується за межами Москви, переміщує особовий склад і техніку в бік України.

Нагадаємо, у квітні Росія стягнула до окупованого Криму значне угруповання військ - кілька кораблів, які зазвичай не входять до складу Чорноморського флоту РФ, винищувачі та розмістила на сході півострова військовий табір.

Супутникові знімки засвідчили, що Росія значно збільшила концентрацію винищувачів Су-30 у квітні. Оскільки ще у березні літаків на злітно-посадковій смузі на авіабазі в Криму не було.

Читайте також наш матеріал: Росія відводить війська: чи є загроза наступу

Читайте також