На Донбасі Росія мобілізує війська, але Україна готова - Кравчук

Українська армія готова захищати свою землю
На Донбасі Росія мобілізує війська, але Україна готова - Кравчук
Леонід Кравчук (фото: Facebook)
10 Березня 2021, 11:33
читать на русском

Голова Української делегації в Тристоронньої контактної групи Леонід Кравчук заявив, що Росія на Донбасі мобілізує війська. Але Україна готова до дзеркальних дій у випадку агресії бойовиків.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "Дом".

Як повідомив Кравчук, в Україні всі силові структури повною мірою володіють інформацією про ситуацію, яка склалась уздовж лінії розмежування на Донбасі.

Ми знаємо, що стягуються війська, що проходять тренування, навчання. Але українська армія вже не така, як п'ять років тому - ми готові захищати свою землю, - зазначив він.

Читайте також

За його словами, Україна "ніколи не буде нападати першої". Втім, українська делегація запропонує розглянути свій варіант мирного плану врегулювання конфлікту на Донбасі. У тому випадку, якщо Росія відмовиться його розглянути, то Україна буде змушена захищатися.

Ми не можемо не бачити загроз, вони є. І на них ми будемо відповідати адекватно, будемо відповідати дзеркально. Але не провокуючи які-небудь дії, небезпечні для життя людей, - сказав Кравчук.


Контекст. Речник української делегації в ТКГ щодо Донбасу Олексій Арестович заявив, що Росія готує якийсь "нехороший сюрприз" на Донбасі і це обернеться загостренням ситуації на фронті.

Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук вважає, що перспектив щодо просування в переговорному процесі з Росією про врегулювання ситуації на Донбасі немає.

1