Кравчук заявив, що перемовини з Росією заходять у глухий кут

На думку Кравчука, на Росію необхідно тиснути сильніше, оскільки вона ігнорує дипломатичні перемовини
Кравчук заявив, що перемовини з Росією заходять у глухий кут
Леонід Кравчук (фото: Facebook)
9 Грудня 2020, 14:54
читать на русском

Голова української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук заявив, що дипломатичні перемовини з Росією малоефективні й заходять у глухий кут.

Про це голова делегації у ТКГ розповів в інтерв`ю виданню РБК.

Кравчук зокрема повідомив про наміри запропонувати Росії відкласти дорожні карти й зосередитися на виконанні уже ухвалених раніше у нормандському форматі рішень.

Якщо російська сторона надалі відмовлятиметься або ігноруватиме цю пропозицію, голова делегації пропонує вдатися до жорсткішого тиску на агресора для прогресу у перемовинах.

Тиснути на Росію необхідно, вона не розуміє іншого і не вважає політико-дипломатичний процес можливим для себе. – вважає Кравчук.

Одним зі способів такого тиску він вважає нові економічні санкції для Росії, зокрема відключення від міжнародної платіжної системи SWIFT.

Ми офіційно повинні сказати: ми зробили все, вичерпали всі можливості й бачимо глухий кут. Але це не означатиме, що ми відмовимося від Мінського формату. Ми будемо далі в ньому працювати, докладаючи усіх зусиль, але коли побачимо, що це - наші останні кроки, доведеться переходити до "плану Б, - пояснив Кравчук.

Читайте також

Нагадаємо, представник Російської Федерації в ООН Василь Небензя публічно назвав війну на Донбасі не внутрішнім, а політичним конфліктом Росії й України. Цю заяву представника Росії в ООН в українській делегації назвали "найбільш цікавою, і навіть сенсаційною".

1