Росія відмовилася від обміну військовополоненими з Україною до кінця року

За словами російської сторони, Україна продовжує переслідувати вже звільнених полонених
Росія відмовилася від обміну військовополоненими з Україною до кінця року
Обмін полоненими. (Фото: GettyImages/Global Images Ukraine)
28 Листопада 2020, 14:59
читать на русском

Росія та окупаційна влада "ЛДНР" заявили, що обмін полоненими з Україною до кінця цього року не відбудеться.

Про це пише RBK.RU з посиланням на джерела в так званій "ЛНР" та в російській делегації у ТКГ.

Обмін військовополоненими між невизнаними республіками Донбасу та Україною не відбудеться, - цитує видання джерело, наближене до російської сторони у переговорній групі.

На думку окупантів, Україна не виконує своїх зобов`язань щодо зняття юридичних претензій з осіб, які вже були звільнені раніше, а отже, не завершила процедури попередніх обмінів.

Поки Україна це не зробить, ймовірності наступного обміну до нового року немає, - повідомила виданню Ольга Кобцева, яка керує робочою групою з обміну в так званій "ЛНР".

Про "нездоланні перешкоди для обміну" заявив також і глава російської делегації у ТКГ Борис Гризлов:

Процедури попередніх обмінів не можна вважати завершеними, це створює нездоланні перешкоди для нового обміну, - зазначив Гризлов.

Видання зазначило, що направило офіційний запит із цього приводу до Офісу президента України, однак відповіді поки що не отримало.

Читайте також

Нагадаємо, 9 жовтня керівник Офісу президента України Андрій Єрмак (досьє Андрія Єрмака) повідомив, що вже кілька місяців не відбувається взаємне звільнення утримуваних осіб на Донбасі через те, що представники терористів не узгоджують списки.

15 жовтня Координатор ОБСЄ у гуманітарній групі Тоні Фріш під час обговорення питання взаємного звільнення утримуваних осіб повідомив, що українська сторона передала список з чотирма категоріями таких осіб. З тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей України інформації не надано.

1