Україна передала список з 11 людей для обміну полонених - Кравчук

Влада чекає відповідних подань з боку ОРДЛО
Головне
Україна передала список з 11 людей для обміну полонених - Кравчук
Леонід Кравчук Фото: сторінка політика у Фейсбук
20 Листопада 2020, 10:04
читать на русском

Україна передала список з 11 людей для обміну полонених до кінця цього року. Про це повідомив голова делегації України в Тристоронній контактній групі, перший президент України Леонід Кравчук.

Ми подали документи на 11 осіб. Вони вже повністю готові. Ми чекаємо відповідних подань з боку ОРДЛО. Тому що цей обмін — це не просто одностороння дія, - сказав він в інтерв'ю "Громадському".

За його словами, наразі російська сторона жодних кроків назустріч не робить і блокує процес обміну полоненими.

Поки що таких зустрічних кроків з боку ОРДЛО ми не бачимо. Крім того, ми ставимо питання більш широко. Ми не знаємо, скільки людей на тих територіях страждають в різних формах тиску. Але ми знаємо, що такі люди є, і хочемо, щоб тема "всіх на всіх" почала реально втілюватися в життя, - сказав політик (досьє Кравчука).

Читайте також

За його словами, у першу чергу потрібно здійснити обмін тих людей, списки яких підготовлені. А далі діяти за принципом "всіх на всіх" і добиватися, щоб це сталося найближчим часом.

Нагадаємо, 9 жовтня керівник Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив, що вже кілька місяців не відбувається взаємне звільнення утримуваних осіб на Донбасі через те, що представники терористів не узгоджують списки.

15 жовтня Координатор ОБСЄ у гуманітарній групі Тоні Фріш під час обговорення питання взаємного звільнення утримуваних осіб повідомив, що українська сторона передала список з чотирма категоріями таких осіб. З тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей України інформації не надано.

1