План мирного врегулювання ситуації на Донбасі лежить у Кремлі - Єрмак

План запропонувала Німеччина та Франція, а доопрацювала Україна
План мирного врегулювання ситуації на Донбасі лежить у Кремлі - Єрмак
Андрій Єрмак (фото: УНІАН)
10 Березня 2021, 10:36
читать на русском

Україна та західні партнери підготували план мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Він чекає, коли Росія або схвалить його, або заявить відкрито, що не хоче миру.

Про це заявив голова Офісу президенту Андрій Єрмак під час онлайн-дискусії на тему "Конфлікт на Сході України: перспективи на 2021 рік", передає Укрінформ.

Сьогодні на столі лежить конкретний план мирного врегулювання, запропонований Німеччиною і Францією, доопрацьований Україною, який, як ми вважаємо, відповідає духу "Мінська", відповідає нормам міжнародного права, - зазначив він.

Читайте також

Єрмак (досьє Андрія Єрмака) наголосив, що план мирний - на столі. Своєю чергою, Україна з міжнародними партнерами чекає на таку ж позицію зі сторони Росії. Втім, якщо РФ не погоджується, "це означає, що вона не хоче припинення війни та настання миру на території Донбасу".


Контекст. Речник української делегації в ТКГ щодо Донбасу Олексій Арестович заявив, що Росія готує якийсь "нехороший сюрприз" на Донбасі і це обернеться загостренням ситуації на фронті.

Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук вважає, що перспектив щодо просування в переговорному процесі з Росією про врегулювання ситуації на Донбасі немає.

1