Голова української делегації в ПАРЄ розповіла про відношення з Росією

Росія заявляє через своїх представників, що вони "чхати хотіли" на думку асамблеї
Голова української делегації в ПАРЄ розповіла про відношення з Росією
Марія Мезенцева (фото: facebook.com/sluganarodu.mezentseva.168)
25 Січня 2021, 22:47
читать на русском

Голова Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), депутатка від "Слуги Народу" Марія Мезенцева розповіла про позицію української делегації стосовно Росії.

Про це вона повідомила в інтерв'ю політичній партії "Слуга народу".

За словами Мезенцевої, Росію "повертали" до ПАРЄ задля діалогу. Втім, зі сторони РФ жодного діалогу не прослідковується.

Натомість вона (російська делегація - ред.) заявляє через своїх представників, що вони "чхати хотіли" на думку цієї міжнародної поважної інституції, по суті, першої загальноєвропейської парламентської асамблеї в післявоєнний час, - зазначила вона.

Читайте також

Так, для української делегації в ПАРЄ головне – постійно підтримувати на порядку денному тему Криму та російської агресії. Вони залишаються на форпості українських інтересів.

Мезенцева (досьє Марії Мезенцевої) зазначила, що Росія – це країна-агресор, країна, з якою ми воюємо сьомий рік. Відновлення контактів з РФ, а також спроби налагодження співпраці, як вони про це заявляють, можливі лише після повернення усіх окупованих територій Україні, проведення демілітаризації та виплат справедливих компенсацій.

Нагадаємо, що українська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) ініціювала офіційне оскарження повноваження російської делегації. Це відбулося під час відкриття зимової сесії.