Ексглава делегації України в ПАРЄ заявила про тиск з боку "слуг", ОПУ та Верховної Ради

Ясько вважає, що деякі "слуги" та члени делегації проміняли свої цінності на винагороду
Ексглава делегації України в ПАРЄ заявила про тиск з боку "слуг", ОПУ та Верховної Ради
Єлизавета Ясько (фото: facebook.com/lisayasko.ukraine)
14 Січня 2021, 17:05
читать на русском

Ексочільниця делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), народна депутатка від "Слуги народу" Єлизавета Ясько отримувала "попередження" через свої голосування від колег по фракції, керівництва Офісу президента та Верховної Ради.

Про це повідомила Ясько у коментарі "Радіо Свобода".

За словами нардепки, представники фракції "Слуга народу" співпрацюють із "Опозиційною платформою - За життя" під час голосувань. Вона також заявила й про вплив проросійських поглядів на роботу української делегації в ПАРЄ.

Тиснути на Ясько почали після того, як вона не голосувала за призначення Сергія Шкарлет (досьє Сергія Шкарлета) міністром освіти й науки, а також за представників Ради у конкурсній комісії з обрання голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

По САП там же ж були кандидати, яких конкретно пропихували "ОПЗЖ" з моїми колегами зі "Слуг народу", вони всі були зацікавлені самі, щоб захищати цю корупцію, а не, навпаки, боротися за те, щоб не було корупції, - сказала депутатка.

За її словами, саме після цього всього у її сторону "полились" різні попередження, "дружні" поради від різних сторін: від "слуг", конкретного керівництва Офісу президента України, високопосадового керівництва держави, керівництва Верховної Ради.

Я не можу дивитись як продаються цінності кожного дня, в які я завжди вірила і чим керуюсь у житті. І мені дуже сумно, що продаж совісті стає товаром для тих, хто декларував інші цінності, коли заходив у владу, - написала депутатка у Facebook.

Читайте також

На думку Ясько, у фракції "Слуга народу" наразі багато представників, яких перекупили, або вони проміняли свої цінності на швидкі "дивіденди". В цьому контексті також можна говорити й про деяких членів делегації України в ПАРЄ, які раптом почали говорити про зміну порядку денного антиросійського на компроміси. За її словами, раніше такого не було.

Якщо говорити про конкретно діяльність нашу в міжнародних майданчиках, то там, на жаль, у нас комітет, ми, якщо нам треба говорити про Росію-агресора, це дуже часто відбувається через тиск, різні політичні союзи, ну викреслюємо просто питання, пов’язані з Росією, тому що це комусь невигідно, - наголосила Ясько.

Також Ясько вважає, що нова голова делегації в ПАРЄ Марія Мезенцева (досьє Мезенцевої) стала інструментом чиїхось брудних театральних ігор.

Водночас заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук, заявила, що призначення Мезенцевої було ініціативою винятково фракції "Слуга народу". За її словами, Ясько підтримали лише троє "слуг", а Мезенцеву - вісім.

Кравчук відмовилась коментувати заяви Ясько, однак вона зазначила, що переживає за обличчя делегації загалом. З цієї причини Кравчук не буде опускатись до цього конфлікту, оскільки це не робить обличчя делегації. Також заступниця заявила, що всі заяви Ясько є брехнею, які немає сенсу коментувати.

Нагадаємо, 11 січня 2021 року делегація України в Парламентській Асамблеї Ради Європи на своєму онлайн засіданні обрала нову главу делегації України в ПАРЄ. Марія Мезенцева замінила на цій посаді Єлизавету Ясько.

Натомість Ясько зазначила, що її відставка відбулася через серйозні розбіжності з деякими колегами зі "Слуги Народу", які пройнялися цінностями й діють методами, що є несумісними з ідеалами та переконаннями депутатки.

Як повідомила заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук, рішення було ухвалено з огляду на "нові виклики", оскільки світ опинився в новій реальності.