Нардепка Мезенцева очолила українську делегацію у ПАРЄ

Марія Мезенцева замінила на цій посаді Єлизавету Ясько
Головне
Нардепка Мезенцева очолила українську делегацію у ПАРЄ
Марія Мезенцева (Фото: Харків Times)
11 Січня 2021, 20:33
читать на русском

Делегація України в Парламентській Асамблеї Ради Європи на своєму онлайн засіданні обрала нову главу делегації України в ПАРЄ. Марія Мезенцева замінила на цій посаді Єлизавету Ясько.

Про це у своєму телеграм-каналі написав нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко.

Щойно після більш ніж 3-годинних дебатів делегація України в Парламентській Асамблеї Ради Європи на своєму онлайн засіданні замінила главу делегації України в ПАРЄ. Замість Єлизавети Ясько нею стала нардеп від "Слуги народу" Марія Мезенцева, - повідомив Гончаренко (досьє Олексія Гончаренка).

За Мезенцеву (досьє Марії Мезенцевої) проголосувало 10 членів делегації від "Слуги народу", обидва представники ОПЗЖ і представник "За Майбутнє".

Представники ЄС, "Голосу", "Батьківщини" і деякі "Слуги народу" за Мезенцеву не голосували.

Також гончаренко повідомив, що на посаду заступника голови делегації висунули нардепа від "Слуги народу", голову комітету з міжнародних справ Ради Олександра Мережка.

Довідка: 32-річна Мезенцева закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна за спеціальностями “міжнародні економічні відносини” та “референт-перекладач з англійської мови”. Навчалася у Кентському університеті (Великобританія), здобула ступінь магістра за спеціальністю “міжнародні відносини та міжнародне право”.

З 2008 до 2010 року була помічницею юриста у ТОВ “Земельний Ексклюзив” (м.Харків).

З 2014 до 2015 року працювала фандрайзеркою на громадських засадах у фонді “Вільна Україна”.

У 2015 році працювала в Альянсі Європейських Консерваторів та Реформаторів у Брюсселі менеджеркою з відповідності.

У 2015 році була обрана депутаткою Харківської міської ради від “Об’єднання “Самопоміч” по округу №2 як безпартійна. Членкиня постійної комісії Харківської міської ради з питань міжнародного співробітництва, інвестицій, спортивних та іміджевих проєктів.

Читайте також

З 2016 року - викладачка англійської мови на волонтерських засадах в адаптаційно-культурному центрі “АКЦентр”.

З 2018 року - членкиня міжнародної громадської організації “Європейська асамблея жінок-депутатів”.

У 2019 році була обрана народною депутаткою 9 скликання по 168 округу (м.Харків) від партії “Слуга народу” як безпартійна. Членкиня однойменної фракції. Заступниця голови Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом.

У березні 2020-го року виступила проти створення консультативної ради в Тристоронній контактній групі за участі представників ОРДЛО попри позицію фракції “Слуга народу”.

Під час карантину у 2020 році гречкосіяла, передавала засоби індивідуального захисту до лікарні, гуртожитку для незрячих, а також санітайзери військовим.

1