Вперше в історії керівницею ОБСЄ стане жінка

Організацію очолить німецька дипломатка Хельга Шмід
Вперше в історії керівницею ОБСЄ стане жінка
Хельга Шмід (Фото: Іnfobae.com)
2 Грудня 2020, 21:00
читать на русском

Новою генеральною секретаркою Організації з безпеки і співробітництва в Європі стане німецька дипломатка Хельга Шмід.

Про це повідомила австрійська газета Die Presse.

Посли із 57-ми країн-учасниць ОБСЄ визначилися із кадровими змінами в організації. Окрім нового генсека ОБСЕ матиме також нового директора Бюро демократичних інститутів і прав людини, Верховного комісара з питань нацменшин і представника з питань свободи ЗМІ.

Усі ці посади були вакантними від 18 липня, адже очікувалося, що після закінчення терміну повноважень попередніх чотирьох ТОП-керівників організації, вони будуть продовжені ще на три роки. Однак, низка країн заблокувала таке рішення. ОБСЄ стикнулася із наймасштабнішою кадровою кризою за увесь час існування організації.

Офіційне рішення про призначення нових керівників ухвалить Рада міністрів ОБСЄ, яка засідатиме 3-4 грудня в онлайн-форматі.

Читайте також

Довідка: Хельга Шмід – кадрова німецька дипломатка. З 2016 року обіймає посаду генерального секретаря Європейської служби зовнішніх відносин.

Нагадаємо, парламент Азербайджану ініціював виключення Франції з Мінської групи ОБСЄ щодо мирного врегулювання в Нагірному Карабасі. Це стало відповіддю на заклик французького Сенату визнати незалежність НКР.

1