Азербайджан виступає за виключення Франції з ОБСЄ

Баку сумнівається у нейтральності Франції
Азербайджан виступає за виключення Франції з ОБСЄ
Прапор Азербайджану (фото: з відкритих джерел)
27 Листопада 2020, 02:04
читать на русском

Парламент Азербайджану ініціював виключення Франції з мінської групи ОБСЄ щодо мирного врегулювання в Нагірному Карабасі. Це стало відповіддю на заклик французького Сенату визнати незалежність НКР.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Азербайджан".

Повідомляється, що на сьогоднішньому пленарному засіданні Меджліс Азербайджану прийняв заяву у відповідь на резолюцію французького Сенату про визнання Нагірного Карабаху. Зокрема, парламент вимагає від уряду Азербайджану звернутися до міжнародних організацій, щоб виключити Францію з мінської групи ОБСЄ.

Читайте також

Крім того, парламент наполягає на перегляді відносин між Баку і Парижем, оскільки сумнівається у нейтральності Франції.

У французькому Сенаті організовано брудну політичну кампанію проти Азербайджану, прийнято упереджений документ, перекручено суть нагірнокарабаського конфлікту. Справа в тому, що члени Сенату закликали уряд Франції визнати незалежність сепаратистського режиму. Абсолютно справедливою є необхідність прийняття заяви у Міллі Меджлісі у зв'язку з цим, - заявила спікер парламенту Сахіба Гафарова.

Нагадаємо, що раніше Сенат Франції офіційно закликав уряд визнати Нагірний Карабах.

У столиці Вірменії тривають масові акції протесту з вимогою відставки Пашиняна.

Більше про мирний договір між двома сторонами конфлікту читайте у нашому матеріалі: Вірменія і Азербайджан припинили війну у Нагірному Карабаху, а виграла Росія

1