ЄС закликав Вірменію та Азербайджан до діалогу

Діалог - "єдиний варіант" для запобігання ескалації насильства та ворожнечі
ЄС закликав Вірменію та Азербайджан до діалогу
Шарль Мішель (фото: DW)
2 Жовтня 2020, 09:08
читать на русском

Лідери Європейського Союзу закликали Вірменію та Азербайджан припинити вогонь в Нагірному Карабаху та повернутися до політичних переговорів.

Про це в під час пресконференції в Брюсселі заявив Президент Європейської ради Шарль Мішель.

Від Високого представника ЄС ми отримали інформацію по Нагорному Карабаху, а також ознайомилися із висновками кількох країн, зокрема, Франції, президент якої мав можливість говорити з паном Алієвим та паном Пашиняном. Ми закликали до негайного припинення ворожнечі та до відновлення політичного діалогу в контексті Мінської групи ОБСЄ, - заявив він.

За словами Мішеля, повернення сторін до політичного діалогу є "єдиним варіантом" для запобігання подальшій ескалації насильства та ворожнечі. Своєю чергою, поновлення стабільності й безпеки є необхідним для того, щоб захистити, наскільки це можливо, всіх людей у цьому регіоні.

Цю позицію підтвердила також Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Щодо Вірменії та Азербайджану – я можу лише повторити, що нам всім необхідна негайна деескалація. У цієї ситуації не може бути жодного військового рішення або зовнішнього втручання, - наголосила вона.

Читайте також

Нагадаємо, що Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Європейський Союз відновить довгострокові стосунки з Туреччиною, коли вона припинить провокації та тиск.

1