Вірменська опозиція запланувала новий марш з вимогою відставки Пашиняна

Представники опозиції також заявили, що боротимуться за свободу політв'язнів у Вірменії
Вірменська опозиція запланувала новий марш з вимогою відставки Пашиняна
Протести у Єревані Фото: Sputnik/Asatur Yesayants
12 Листопада 2020, 08:04
читать на русском

Вірменська опозиція планує провести в четвер о 17:00 (15:00 кск) в Єревані марш з вимогою відставки прем'єр-міністра країни Нікола Пашиняна, повідомляють місцеві ЗМІ.

На наші законні вимоги влада відповіла репресіями. Лідери протестного руху затримані силовиками. Всі, кому небайдужа батьківщина, приходьте на марш о 17:00. Наша вимога - відставка Пашиняна. Але ми будемо також боротися за свободу політв'язнів у Вірменії, - заявили представники опозиції.

11 листопада, 17 політичних партій Вірменії провели мітинг в центрі Єревана з вимогою відставки Пашиняна, який підписав спільну заяву про припинення військових дій в Нагірному Карабасі. Вони також спробували скликати екстрене засідання парламенту, на якому планувався розгляд відставки прем'єра і долі угоди щодо Карабаху. Однак рада парламенту без депутатів правлячої партії не змогла ухвалити таке рішення через відсутність кворуму.

Читайте також

Нагадаємо, 9 листопада президент Азербайджану, прем'єр-міністр Вірменії і президент Росії підписали заяву про повне припинення вогню і всіх військових дій з 10 листопада 2020 року.

Згідно із заявою, Азербайджанська Республіка і Республіка Вірменія зупиняються на зайнятих ними позиціях, уздовж лінії зіткнення в Нагірному Карабасі і вздовж коридору, що з'єднує Нагорний Карабах з Республікою Вірменія, і там розгортається миротворчий контингент Російської Федерації.

Представники Міністерства оборони та Генерального штабу Вірменії заявили, що збройні сили країни будуть виконувати домовленості, і закликали народ утриматися від дій, що дестабілізують ситуацію в країні. Президент Вірменії Армен Саркісян оголосив про початок політичних консультацій для обговорення становища, що склалося після підписання угоди про врегулювання карабахського конфлікту.

10 листопада у столиці Вірменії почалися акції протестів.

Більше про мирний договір між двома сторонами конфлікту читайте у матеріалі Парламент.UA - "Вірменія і Азербайджан припинили війну у Нагірному Карабаху, а виграла Росія"

1