Протести у Вірменії: від Пашиняна вимагають добровільної відставки

Протестувальники у Вірменії дали час до півночі для того, щоб прем'єр пішов з посади
Протести у Вірменії: від Пашиняна вимагають добровільної відставки
Протести у Вірменії Фото: Sputnik/Asatur Yesayants
11 Листопада 2020, 17:53
читать на русском

Опозиційні фракції парламенту Вірменії скликали позачергове засідання законодавчого органу для розгляду питання про відставку прем'єр-міністра Нікола Пашиняна.

Як повідомляє "Sputnik Вірменія", учасники протестів у Єревані дали Пашиняну час до півночі для того, аби він добровільно пішов з посади.

Партії "Процвітаюча Вірменія" і "Світла Вірменія" зібрали необхідну кількість підписів для проведення позачергового засідання парламенту. У порядку денному засідання - відставка Пашиняна, - сказав протестуючим представник партії "Дашнакцутюн" Ішхан Сагателян.

Він додав, що, якщо вимога не буде виконана, то опозиція завтра, 12 листопада, вирішить питання про "усунення Пашиняна і його політичної команди від влади".

В уряді Вірменії заявили, що не допустять перевороту.

Ми не дозволимо злочинним елементам захопити владу, і застосуємо для цього всі передбачені законом заходи. Не сумнівайтеся, - написав у Facebook керівник апарату прем'єр-міністра Вірменії Едуард Агаджанян.

Читайте також

Зараз протестувальники знаходяться у будівлі парламенту Вірменії. Будівля оточена поліцією. Про зіткнення або затримання не повідомляється.

Нагадаємо, 9 листопада президент Азербайджану, прем'єр-міністр Вірменії і президент Росії підписали заяву про повне припинення вогню і всіх військових дій з 10 листопада 2020 року.

Згідно із заявою, Азербайджанська Республіка і Республіка Вірменія зупиняються на зайнятих ними позиціях, уздовж лінії зіткнення в Нагірному Карабасі і вздовж коридору, що з'єднує Нагорний Карабах з Республікою Вірменія, і там розгортається миротворчий контингент Російської Федерації.

10 листопада у столиці Вірменії почалися акції протестів.