Пашинян заявив, що підписав угоду про мир у Карабасі через тиск

На припиненні вогню наполягали військові
Пашинян заявив, що підписав угоду про мир у Карабасі через тиск
Нікол Пашинян (фото: DW)
10 Листопада 2020, 14:37
читать на русском

Прем'єр-міністр Вірменії Ніколо Пашинян у вівторок, 10 листопада, заявив, що ухвалив рішення про підписання угоди щодо припинення вогню у Нагірному Карабасі після того, як армія наполягала на цьому.

Про це повідомили Reuters.

Зазначимо, що Радіо Азатутюн передавало, що у прямому ефірі на своїй сторінці у Facebook Пашинян заявив, що "це рішення ухвалене на основі глибинного аналізу і виходячи з оцінок найбільш обізнаних з воєнною ситуацією осіб".

Читайте також

Як відомо, 27 вересня на лінії зіткнення в Нагірному Карабасі почалися військові зіткнення. Влада невизнаної республіки заявили про артилерійський обстріл з боку Азербайджану і про жертви серед мирного населення.

Суперечка між Баку і Єреваном навколо приналежності Нагірного Карабаху триває з лютого 1988 року. Тоді регіон оголосив про вихід зі складу Азербайджанської РСР. Під час збройного конфлікту 1992-1994 років Азербайджан втратив контроль над Нагірним Карабахом і сімома прилеглими до нього районами. Росія, США і Франція є співголовами Мінської групи ОБСЄ, яка займається питанням врегулювання конфлікту. 

Нагадаємо, що влада Азербайджану, Вірменії та Росії підписали угоду про припинення війни в Нагірному Карабасі. Туди направлено 1960 російських миротворців.

Президент Вірменії Армен Саркісян заявив, що дізнався з преси про те, що президенти Росії та Азербайджану підписали заява про припинення війни в Нагірному Карабасі.

1