Президент Вірменії дізнався з преси про мир з Азербайджаном

З вірменським лідером жодних нарад та обговорень не проводили
Президент Вірменії дізнався з преси про мир з Азербайджаном
Армен Саркісян (Фото: офіційний сайт Національних зборів Вірменії)
10 Листопада 2020, 09:52
читать на русском

Президент Вірменії Армен Саркісян заявив, що дізнався з преси про те, що президенти Росії та Азербайджану підписали заява про припинення війни в Нагірному Карабасі.

Про це повідомило Радио Азатутюн.

Саркісян зазначив, що саме з преси він дізнався про умови припинення війни.

Щодо цього документа зі мною як з президентом Республіки будь-яких нарад або обговорень, на жаль, не було, ні в яких переговорах я не брав участі, - сказав він.

Вірменський лідер наголосив, що врегулювання конфлікту щодо Нагірного Карабаху - питання загальнонаціонального значення. Ухвалення будь-яких рішень, що стосуються життєвих інтересів, безпеки та прав Вірменії, тим більше, підписання якого-небудь документа має бути предметом всебічних консультацій і обговорень.

Читайте також

Президент Вірменії наголосив, що "доля Арцаха (Нагірного Карабаху - ред.), отже, вірменського народу, може вирішуватися тільки з огляду на наші загальнонаціональні інтереси і тільки на підставі загальнонаціонального консенсусу".

З огляду на обумовлену ситуацією, що склалася глибоку заклопотаність великої маси народу, невідкладно ініціюю політичні консультації з метою в найкоротші терміни узгодити рішення, - додав він.

Раніше стало відомо, що президент Росії Володимир Путін, президент Азербайджану Ільхам Алієв і прем'єр-міністр  Вірменії Нікол Пашинян підписали угоду про припинення війни у Нагірному Карабасі. Сторони домовилися, що Росія направить до регіону 1960 миротворців, а Вірменія виведе свої війська.