Росія не хоче зупиняти війну на Донбасі - США

Це агресія проти України та невиконання Росією її зобов’язань
Росія не хоче зупиняти війну на Донбасі - США
Війна на Донбасі (фото з відкритих джерел)
15 Грудня 2020, 22:00
читать на русском
Росія могла б давно уже зупинити війну на Донбасі, проте вона не хоче цього робити. Для неї важливо чинити вирішальний вплив на процес урядування в Україні.
Про це заявив у вівторок під час онлайн-конференції, організованої фундацією США-Україна колишній спецпредставник США Курт Волкер.
Якщо Росія захоче зупинити війну на Донбасі – вона зможе це зробити, але факт полягає в тому, що вона не хоче цього. І не тільки тому, що вона опікується Донбасом, але тому що хоче чинити вирішальний вплив на процес урядування в Україні в цілому, - зауважив він.
Волкер підкреслив, що для реалізації Мінських домовленостей не вистачає відвертої та прямої позиції Німеччини, Франції та ЄС щодо відповідальності Росії за її агресію проти України, і адміністрації Байдена доведеться працювати над цією проблемою.

Що потрібно (для імплементації Мінська – ред.), так це набагато більшої відвертості та прямоти з боку Німеччини, Франції та ЄС щодо відповідальності Росії за війну, - зауважив він.

За його словами, речі потрібно чітко називати своїми іменами: "Це агресія проти України та невиконання Росією її зобов’язань за Мінськими домовленостями".

Нагадаємо, що на окупованій території Донбасу в полоні у бойовиків знаходиться 241 українець.

1