У Зеленського відреагували на скасування рейсів до України

Українське небо не закриватимуть
Головне
У Зеленського відреагували на скасування рейсів до України
Літак (Фото: picabu)
13 Лютого 2022, 13:25
читать на русском

Українська влада стежить за рішеннями авіаперевізників з приводу польотів в Україну. Закривати українське небо через загрозу вторгнення Росії не планують.

Про це в коментарі РБК-Україна сказав радник керівника офісу президента Михайло Подоляк.

Як пояснив Подоляк, більш гостро на ситуацію реагують компанії, які користуються лізинговими форматами, а компанії, які володіють своїм авіапарком, куди більш лояльні.

І нарешті, найважливіше, сама Україна не бачить сенсу закривати небо. Це нонсенс. І, на мій погляд, дещо нагадує свого роду часткову блокаду. Знову ж таки з елементами максимальної медійної ескалації, - зазначив він.

Подоляк додав, що дивним є те, що сама Росія не піддається настільки відвертій блокаді свого повітряного простору.

"У той час, як Україна вже взагалі стикається з подібними дивними ініціативами наших партнерів. І якщо окремі авіаперевізники вирішили переналаштувати графік польотів, це точно ніяк не пов'язано з рішеннями або політикою нашої держави", - резюмував представник ОП.

Цю думку підтвердили в офіційній заяві Міністерства інфраструктури України.

Інформація про закриття повітряного простору України не відповідає дійсності. Закриття авіапростору є суверенним правом України, відповідне рішення не приймалося, - йдеться у документі.
Більшість авіакомпаній продовжують операційну діяльність без жодних обмежень. Зокрема, наразі 29 іноземних авіакомпаній виконують польоти з 34 країн світу.  У деяких перевізників виникають складнощі пов’язані із коливаннями на ринках страхування. Зі свого боку держава готова підтримати авіаперевізників і планує надати додаткові фінансові гарантії для підтримки авіаринку. Наразі проводяться консультації з міжнародними партнерами та готуються відповідні рішення уряду.
Ринки страхових послуг, так само як і ринки капіталу, є вразливими до інформаційного поля. Очікуємо, що вже найближчим часом ситуація стабілізується. Для цього Уряд, Офіс Президента та наші міжнародні партнери напрацьовують спільні рішення. У разі потреби, держава забезпечить повернення усіх громадян України з-за кордону – прокоментував Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.
Нагадаємо, найбільші страхові компанії розіслали власникам літаків листи про те, що через 48 годин перестає діяти страхове покриття в Україні та над Україною для будь-якого повітряного судна. Це означає, що літаки якийсь час не зможуть влітати до України та вилітати з країни.