Світові авіакомпанії повідомляють, що відзавтра повітряний рух в Україні буде припинено

Компанія SkyUp вже посадила літак до Києва у Кишиневі
Головне
Світові авіакомпанії повідомляють, що відзавтра повітряний рух в Україні буде припинено
Літак (Фото: picabu)
13 Лютого 2022, 11:23
читать на русском

За даними ЗМІ, найбільші страхові компанії розіслали власникам літаків листи про те, що через 48 годин перестає діяти страхове покриття в Україні та над Україною для будь-якого повітряного судна. Це означає, що літаки якийсь час не зможуть влітати до України та вилітати з країни.

Про це повідомляють компанії KLM і Sky Up, інформацію у своєму телеграм-каналі поширив і нардеп Олексій Гончаренко.

Рейс SkyUp PQ902 Фуншал (Португалія) – Київ сів у Кишиневі "на вимогу власника повітряного судна", який заборонив влітати у повітряний простір України.

Люди вже 5 годин чекають на аеропорт. Авіакомпанія обіцяє організувати трансфер до столиці.

Авіакомпанія SkyUp замість аеропорту Бориспіль посадила літак у Кишинів. Власник літака з Ірландії був категорично проти, щоб рейс із португальського міста Фуншал заходив у повітряний простір України через ситуацію в країні. – прокоментували в  SkyUp.

Власник ухвалив таке рішення, коли літак уже був у повітрі. В результаті SkyUp зуміли домовитися, щоб посадити літак у найближчій країні до України. Усіх 175 пасажирів буде доставлено трансфером до Києва.

Швидше за все, з завтрашнього дня з 16:00 по Києву повітряний рух в Україні буде припинено.

Одна з найбільших страхових британських компаній вже розіслала повідомлення про те, що із завтрашнього дня з 14:00 за Лондоном (16:00 за Києвом) припиняється страховка цивільних літаків, що знаходяться у повітряному просторі України.

Власники літаків, які перебувають у лізингу, вже забороняють своїм бортам залітати у повітряний простір України, – написав Гончаренко.

Важливо! Якщо ви знаходитесь за кордоном і намагаєтесь дістатися додому, то найкраще це робити вже (!). Тому що, найближчого тижня-два, ймовірно, це буде зробити дуже складно, - додав нардеп.

Нагадаємо, сьогодні о 16.00 Рада збереться на закрите засідання на тлі військової загрози РФ.