Обшуки в квартирі депутата Деркача: НАБУ знайшло "шпигунську" ручку

Головне
Також детективи НАБУ обшукали приймальню нардепа Деркача
Головне
2 Вересня, 17:12

Під час обшуку у квартиру нардепа Андрія Деркача, якого підозрюють у держзраді, детективи НАБУ знайшли "шпигунську" ручку з прихованим мікрофоном і відеокамерою.

Про це йшлося в ухвалах Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 23 серпня, передає "Слово і діло".

Таким чином НАБУ провели обшук у квартиру нардепа Андрія Деркача, де проживає його дружина Оксана Терехова. В результаті чого НАБУ вилучило електронний пристрій, схожий на чорнильну ручку, в комплекті із компакт-диском, кабелем та зарядним пристроєм, який має прихований мікрофон і відеокамеру. Також вилучили три мобільні телефони iPhone, копію листа Прикордонного управління по Брянській області федеральної служби безпеки рф від 16.09.2020 року щодо Деркача на одному аркуші.

Вилучені телефони мають систему логічного захисту у виді паролів, що унеможливлює доступ до інформації, яка міститься у них. Вміст електронного пристрою, схожого на чорнильну ручку, з прихованими відеокамерою та мікрофоном, оглянути не вдалось, оскільки він не заряджався та не визначався як фізичний пристрій на робочій станції спеціаліста. При цьому обґрунтованими є доводи детектива, що цей пристрій може бути спеціальним технічним засобом негласного зняття інформації та міг використовуватися Деркачем для прихованого збору інформації, зберігання та подальшої передачі співробітникам генерального штабу збройних сил рф в межах спільних дій з підривної роботи проти України, - йшлося в повідомленні.

Також детективи НАБУ обшукали приймальню Деркача. В результаті чого були знайдені документи та технічні засоби. Своєю чергою документи стосуються діяльності компанії Burisma, містять службове листування посольства США із правоохоронними органами, відомості про працівників посольства США в Україні та співробітників ФБР при посольстві.

На вказане накладено арешт, який залишено в силі рішеннями АП ВАКС, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, у серпні минулого року Рада національної безпеки й оборони України затвердила повний пакет санкцій проти народного депутата Андрія Деркача, а також головного редактора видання "Страна" Гужви Ігоря та проросійського блогера Анатолія Шарія з дружиною.

У червні цього року Служба безпеки викрила агентурну мережу Головного управління Генштабу РФ (відомого, як ГРУ), котра повинна була допомагати ворогу в захопленні України. До неї входив народний депутат Андрій Деркач.

Читайте також