РНБО запровадила санкції проти Деркача, Шарія та ще низки інших осіб

Вони займаються протиправною діяльністю
Головне
РНБО запровадила санкції проти Деркача, Шарія та ще низки інших осіб
РНБО (фото: president.gov.ua)
20 Серпня 2021, 18:43
читать на русском

Рада національної безпеки й оборони України затвердила повний пакет санкцій проти народного депутата Андрія Деркача, а також головного редактора видання "Страна" Гужви Ігоря та проросійського блогера Анатолія Шарія з дружиною.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов під час брифінгу у п'ятницю, 20 серпня.

За його словами, всього було сім пунктів щодо питання застосування санкцій. У цьому рішенні є представники, які перебувають на території окупованого Криму. Зокрема йдеться про суди, які там незаконно засуджують українців; це генералітет і служби розвідки РФ; це ЗМІ, які зареєстровані в Криму та ОРДЛО. Данілов наголосив, що перелік доволі великий.

Крім того, 20 серпня рішенням РНБО видано санкції щодо народного депутата Андрія Деркача, а також кола осіб, які були під санкціями США.

Ми майже той кейс, який ми з вами доповідали раніше, цим рішенням майже закриваємо. Там лишилося дві чи три особи, а решта осіб сьогодні перебувають під санкціями. Всі медійні ресурси та ресурси, які мають відношення до цих осіб, вони так само сьогодні знаходяться під санкціями нашої держави, - сказав Данілов.

На сьогодні РНБО запропонувала санкції проти Гужви Ігоря Анатолійовича і безпосередньо до афільованих з ним юридичних осіб. Вони займаються протиправною діяльністю на території України:

  • Бондаренко Алла Іванівна;
  • Шарій Ольга Олексіївна;
  • Шарій Анатолій Анатолійович;
  • Гужва Ігор Анатолійович;
  • Солнцева Галина Володимирівна;
  • Лукашина Любов Юріївна.

Проти цих осіб та ще двох товариств з обмеженою відповідальністю введено повний пакет санкцій.

Нагадаємо, що 12 серпня Володимир Зеленський доручив підготувати засідання Ради національної безпеки й оборони (РНБО) щодо реформування лісового господарства та реалізації екологічної ініціативи "масштабне залісення України". Дата проведення тоді не повідомлялась.

А 30 липня Рада національної безпеки й оборони (РНБО) затвердила стратегію зовнішньополітичної діяльності України під час засідання, яке відбулось у Краматорську на Донбасі.

Читайте також

1