Очільник Луганської ОВА розповів, коли розпочнеться деокупація регіону

Наразі російські окупанти вже почали тікати в росію
12 Вересня, 22:09

Найближчим часом може розпочатись деокупація населених пунктів Луганської області. Проте для цього необхідно остаточно звільнити місто Лиман Донецької області.

Про це повідомив очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram, прогнозуючи скоре наближення деокупації регіону. Він закликав місцевих жителів приготуватися.

Після остаточної деокупації Лиману - естафету переймаємо ми. Деокупація близько. Чуєте наближення бойових дій - знаходьтеся в укриттях! Ми не можемо називати населені пункти, але місцеві мене зрозуміють, - пояснив Гайдай.

За його словами, окупанти намагаються виїхати з Луганської області, грабуючи місцеве населення. При цьому армія РФ, яка все ще залишається в регіоні, деморалізована. Окупанти готуються до поразки, хочуть тікати і пиячать.

Там, де партизани підняли українські прапори - вони досі на місці. Окупанти та колаборанти не наважуються їх зняти, - наголосив голова ОВА.

Місцева влада вже проводить наради та готується відновити процес життєдіяльності громад, каже Гайдай.

Нагадаємо, що Лиман був захоплений російськими військами наприкінці травня. Місто розташоване у Донецькій області, неподалік адмінмежі з Луганською областю.

Читайте також