Росіяни тікають з Луганщини та забирають награбоване - Гайдай

Виїжджають і комендатури, прокуратури й коменданти з гауляйтерами
Росіяни тікають з Луганщини та забирають награбоване - Гайдай
Тарас Шевченко та український прапор / Фото з мережі
11 Вересня 2022, 17:27
читать на русском

Російські окупанти тікають з території Луганської області та залишають навіть ті міста, які були окуповані ще від 2014 року.

Про це повідомив очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

У нас є інформація з окупованих територій, що виїжджають і комендатури, прокуратури й коменданти з гауляйтерами. Складають награбовані речі, пакують свої родини в автомобілі й виїжджають. Виїжджають навіть з міст окупованих ще 2014 року, — зазначив він.

У Кремінній майорить український прапор, який повісили партизани. Гайдай думає, що тут окупанти вже втекли з міста, а колаборанти або теж втекли, або бояться прапор знімати, бо розуміють, що контрнаступ вже не зупинити.

Також російські війська залишають Старобільськ.

Крім цього, Гайдай 10 вересня повідомив, що Збройні сили України помітили на околиці Лисичанська. Проте вже наступного дня він спростував цю інформацію в етері національного телемарафону.

За словами очільника Луганської ОВА, поки що немає і місто залишається під контролем супротивника. При цьому він відзначив "суттєві успіхи" у контрнаступі.

Гайдай переконаний, що деокупація Луганської області розпочнеться після остаточного звільнення Ізюма та Лимана, а перші на черзі – Сватове, Кремінна, Рубіжне. Також, за його словами, "йде робота" і з Лисичанськом.

Читайте також

1