Гола активістка протестувала під Офісом президента

На активістку склали адмінпротокол
25 Листопада, 15:22 512

У середу, 25 листопада, оголена активістка руху "Femen" вийшла на акцію протесту проти насильства під Офіс президента у Києві. Поліціянти склали на неї адміністративний протокол.

Про це повідомили УНН.

Зазначається, що близько 11:10 активістка підійшла до другого під'їзду будівлі ОПУ, оголилася та залізла на кулю, яка є частиною композиції вхідної групи будівлі та розміщена поруч із вхідними дверима.

Дівчина з піднятими до гори руками вигукувала "Геть насильство". Згодом активістку затримали правоохоронці.

Причина та конкретна мета акції невідомі. Передбачається, що такий перформанс був проведений у межах всесвітньої акції "16 днів проти насильства", яка стартувала сьогодні з метою протидії домашньому насильству.

Читайте також

На активістку склали протокол про адміністративне правопорушення. Про це повідомила пресофіцерка Печерського районного відділу поліції Києва Оксана Тищенко.

Як я вже й говорила, її доставили до Печерського відділу поліції. Ми встановили її анкетні дані — їй 32 роки. Також уже складено стосовно неї адміністративний протокол за статтею 173 КУпАП "Дрібне хуліганство", - зазначила Тищенко.

Зазначимо, що санкція статті тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, або виправні роботи на строк від 1 до 2 місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

Нагадаємо, у неділю, 25 жовтня, на вході до виборчої дільниці, де голосували президент України Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) з дружиною Оленою, активістка руху Femen оголила свої статеві органи.

Активістка встигла підняти поділ спідниці, де білими літерами на червоному тлі розміщено напис "Zexist". При цьому інтимна частина тіла - пофарбована у зелений колір.