Окупанти знову спробують атакувати Київ та область - генерал Грузевич

Важливо
Орки залишили доволі сильне угруповання в Білорусі
Важливо
7 Квітня, 16:54 2995

Російські солдати після невдалої спроби захопити стлицю, знову спробують повторити натуп на Київ.

Таку думку висловив заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ, бригадний генерал Олександр Грузевич під час пресбрифінгу.


Грузевич розповів, що сьогодні ситуації в Києві та області стабільна, проте загроза нападу ще існує.

Після перегрупування буде повторна спроба захопити столицю – однозначно. Це дасть їм можливість диктувати свої вимоги, вийти "переможцем" у ситуації, бо зараз рф – як загнаний вовк, — зазначив він.

Генерал поділився інформацією, що російські війська сконцентрували значну частину сил у Білорусі - там перебуває "досить сильне угруповання":

Третину ми знищили, третину він перекидає на Схід, а третину він залишив у Білорусі. З точки стратегії і тактики, скидати з рахунків, що він повторить свій наступ…Тому що, якщо ми всі сили перекинемо на Схід, щоб його обороняти, у нього можливість - будь ласка, з іншого боку заходь. Але ми на це не купимось. Ми вживаємо усіх заходів задля оборони Києва та області.

Нагадаємо, в Міністерстві оборони України вважають, що російська влада не відмовилась від планів захоплення чи оточення Києва та Чернігова попри заяви РФ про кардинальне скорочення бойових дій на цих напрямках.

Читайте також