Росія продовжує використовувати територію Білорусі для атаки - Маляр

Ворог направив у район Гомеля ракетні комплекси
Росія продовжує використовувати територію Білорусі для атаки - Маляр
Російські солдати Фото: Getty Images
1 Квітня 2022, 10:48
читать на русском

Росія продовжує використовувати територію Білорусі для здійснення агресії, зокрема ворог намагається в районі Гомеля сконцентрувати ракетні комплекси.

Про це повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі телемарафону.

 Зараз ми спостерігаємо, що в район Гомеля направляються ракетні комплекси, ворог намагається їх там сконцентрувати, очевидно, це пов’язано з планами здійснювати ракетні удари або використовувати їх там як інструмент шантажу та залякування. Тому територія білорусі продовжує використовуватися активно рф для здійснення агресії, - сказала Ганна Маляр.

Вона зазначила, що росіяни також не залишають планів захопити повністю Донецьку та Луганську області. Також ворог намагається посилити свої позиції у Харківській області.

Маляр додала, що рашисти не полишили жодну зі своїх цілей. Відведення військ від Київської та Чернігівської областей, за її словами, це не добровільне рішення, а результат роботи ЗСУ.

Нагадаємо,  у Збройних силах України зафіксували часткове відведення батальйонних тактичних груп російських військ від Києва, зокрема, було відведено майже 700 одиниць бойової техніки.

Читайте також