Окупанти відвели від Києва майже 700 одиниць військової техніки - ЗСУ

Українські військові продовжують зачистку населених пунктів від окупантів
Окупанти відвели від Києва майже 700 одиниць військової техніки - ЗСУ
Олександр Грузевич
31 Березня 2022, 19:14
читать на русском

У Збройних силах України зафіксували часткове відведення батальйонних тактичних груп російських військ від Києва, зокрема, було відведено майже 700 одиниць бойової техніки.

Про це повідомив заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Олександр Грузевич на брифінгу.

За ніч було обраховано майже 700 одиниць техніки, які відійшли в сторону Іванкова, в бік білоруського кордону. Ми розглядаємо 2 варіанти: або це йде передислокація і перегрупування, або є вірогідність що ці БТГ які частково відходять, з’являться на Донбасі, - зазначив Грузевич.

У ЗСУ зазначають, що частину сил ворог намагається відводити, але загалом перебудував свої стратегічні цілі: намагається всі сили кинути на схід, щоб вивести свої війська на адмінкордони Донецької та Луганської областей.

Водночас сили, які залишаються навколо Києва, досить немаленькі. Боятися нічого, але шкоди вони можуть завдати, - зазначив Грузевич.

Окрім того, військовослужбовець висловив упевненість, що "ворога в Києві точно не буде", а стосовно Київської області він запевнив, що "найближчим часом будуть дуже-дуже гарні новини".

Нагадаємо, що влада України знає точну кількість загиблих українських військових, проте до кінця війни не називатиме їх кількість. Радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович наголосив, що наразі це є військовою таємницею.

Читайте також

1