Оригінальні рецепти до нового року: фаршировані перепелині яйця

приготування фаршированих яєць не вимагає багато зусиль та часу
16 Грудня, 22:42 350

Мініатюрні холодні закуски мають незвичний, святковий та ошатний вигляд, до того ж чудові на смак. Якщо у вас є улюблені інгредієнти, використовуйте їх. Тим, хто бажає урізноманітнити смаковий досвід, рекомендуємо скористатися нашим рецептом.

Інгредієнти:

  • 18 перепелиних яєць
  • 20 мл майонезу
  • 10 мл сметани
  •  10 мл лимонного соку
  •  10 г гірчиці
  • половинки авокадо
  •  паприка, зелень, сіль.

Приготування:

Поставити варитися яйця. За цей час почистити та розім’яти авокадо. Помити та дрібно порізати зелень.

Готові яйця охолодити, почистити, розрізати навпіл і вийняти жовтки.  Жовтки скласти в миску, розім’яти.

Додати авокадо, гірчицю, сметану, лимонний сік, майонез, сіль. Добре вимішати. Щоб суміш вийшла однорідною, краще розмішати її блендером.

Скласти начинку в кондитерський пакет.

Білки яєць викласти на блюдо. Відрізати кінчик у пакета та вичавити суміш у білки. Посипати яйця зеленню і паприкою.

Перепелині яйця, фаршировані печінкою тріски

Інгредієнти:

  • Печінка тріски в олії – 1 банка
  • Перепелині яйця – 30 шт.
  • Каперси – 200 г
  • Мелений чорний перець за смаком
  • Листя салату – 2-3 шт.
  • Оливки, шматочки червоної риби або мариновані грибочки для прикраси.

Перепелині яйця занурити в холодну, трохи підсолену воду, довести до кипіння і варити 5-6 хвилин. Охолодити яйця під проточною водою, почистити, акуратно розрізати впоперек, видалити жовток.

Відокремити печінку тріски від олії, з'єднати з жовтками, розім'яти виделкою. Каперси подрібнити, додати їх до приготовленої начинки, поперчити за смаком.

Фарширувати перепелині яйця, з'єднати половинки зубочисткою або шпажкою. Листя салату викласти на блюдо і нанизати на шпажки. Розкласти фаршировані яйця, прикрасити грибочками, оливками або шматочками червоної риби.

Читайте також