Церковний календар на травень - 2024 за новим стилем
Мініатюрні холодні закуски мають незвичний, святковий та ошатний вигляд, до того ж чудові на смак. Якщо у вас є улюблені інгредієнти, використовуйте їх. Тим, хто бажає урізноманітнити смаковий досвід, рекомендуємо скористатися нашим рецептом.
Інгредієнти:
- 18 перепелиних яєць
- 20 мл майонезу
- 10 мл сметани
- 10 мл лимонного соку
- 10 г гірчиці
- половинки авокадо
- паприка, зелень, сіль.
Приготування:
Поставити варитися яйця. За цей час почистити та розім’яти авокадо. Помити та дрібно порізати зелень.
Готові яйця охолодити, почистити, розрізати навпіл і вийняти жовтки. Жовтки скласти в миску, розім’яти.
Додати авокадо, гірчицю, сметану, лимонний сік, майонез, сіль. Добре вимішати. Щоб суміш вийшла однорідною, краще розмішати її блендером.
Скласти начинку в кондитерський пакет.
Білки яєць викласти на блюдо. Відрізати кінчик у пакета та вичавити суміш у білки. Посипати яйця зеленню і паприкою.
Перепелині яйця, фаршировані печінкою тріски
Інгредієнти:
- Печінка тріски в олії – 1 банка
- Перепелині яйця – 30 шт.
- Каперси – 200 г
- Мелений чорний перець за смаком
- Листя салату – 2-3 шт.
- Оливки, шматочки червоної риби або мариновані грибочки для прикраси.
Перепелині яйця занурити в холодну, трохи підсолену воду, довести до кипіння і варити 5-6 хвилин. Охолодити яйця під проточною водою, почистити, акуратно розрізати впоперек, видалити жовток.
Відокремити печінку тріски від олії, з'єднати з жовтками, розім'яти виделкою. Каперси подрібнити, додати їх до приготовленої начинки, поперчити за смаком.
Фарширувати перепелині яйця, з'єднати половинки зубочисткою або шпажкою. Листя салату викласти на блюдо і нанизати на шпажки. Розкласти фаршировані яйця, прикрасити грибочками, оливками або шматочками червоної риби.
Читайте також