Пандемія в РПЦ: патріарх Кирило пішов на карантин через контакт з хворим на COVID-19

Пандемія - це серйозне випробування
8 Жовтня, 14:42

Патріарх Російської православної церкви Кирило пішов на карантин через нещодавній контакт з людиною, у якої була виявлена ​​коронавірусна інфекція.

Про це повідомляється на офіційному сайті Московського патріархату.

З глибоким жалем хотів би засвідчити, що не можу цього разу розділити радість молитовного спілкування з усіма вами. Причиною цього стали мої нещодавні контакти з людиною, у якої була виявлена ​​коронавірусна інфекція. Час, необхідний відповідно до медичних приписів для мого особистого карантину, ще не минув. Вважаю неможливим піддавати всіх вас небезпеці зараження, - повідомив патріарх.

Про це Кирил написав у зверненні до намісника Троїцько-Сергієвської лаври єпископа Хоми, пояснюючи причину, через яку він не взяв участі у святкуванні дня пам'яті преподобного Сергія Радонезького.

Пандемія - це серйозне випробування, яке дає нам можливість переконатися в силі молитви і вимагає від нас посиленні особистих духовних подвигів ради позбавлення нашого народу від згубно поветріями, - додав Кирило.

Він також вважає, що з будь-якого випробування існує два виходи: "або людина внутрішньо надломиться, втративши віру і надію на допомогу Божу, або вийде із ситуації укріпленною з усвідомленням того, що все відбувається з промислу Вседержателя".

Читайте також

Нагадаємо, що, крім тестування методом ПЛР, в Україні найближчим часом будуть тестувати за допомогою швидких тестів на антиген COVID-19, які тільки з'явилися у світі.