В Україні з'являться швидкі тести на коронавірус - Степанов

Міністр охорони здоров'я анонсував впровадження швидких тестів на антиген COVID-19
В Україні з'являться швидкі тести на коронавірус - Степанов
Фото: dw.com
8 Жовтня 2020, 13:21
читать на русском

Крім тестування методом ПЛР, в Україні найближчим часом будуть тестувати за допомогою швидких тестів на антиген COVID-19, які тільки з'явилися у світі.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу у четвер, 8 жовтня.

Він заявив, що як тільки швидкі тести з'являться в Україні, вони відразу ж будуть розподілені між лікарнями, щоб збільшити загальну кількість тестувань.

За минулу добу було здійснено 57 331 тестування. З них 34 295 досліджень методом ПЛР, а також 23 036 досліджень методом ІФА. Ви бачите, що ми збільшуємо кількість тестувань. Вчора було 32 тис., сьогодні вже 34 тис. методом ПЛР. Ми і далі будемо збільшувати ці тестування, - повідомив міністр.

Читайте також

Степанов (досьє Максима Степанова) відзначи, що за останні півроку кількість тестів збільшилася в рази. Так, наприклад, на початку квітня за добу робилося близько 200 тестів методом ПЛР. Також збільшилася кількість лікарняних ліжок - з 12 тисяч до 37 тисяч на цей момент.

У нас зараз багато політиків перед виборами обов'язково набирають очки за рахунок COVID-19. Піар, розповідають, фантазують, скільки б вони робили тестів, як можна зробити мільйон тестів на добу. Повірте мені, якби у нас була хоч одна можливість відразу за один день зробити хоча б 100 тисяч тестів, то ми б це робили, - резюмував Степанов.

Читайте також

Нагадаємо, що Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що Україна зараз не може зробити, як деякі європейські країни та Ізраїль та знову запровадити жорсткий карантин (локдаун).

1