Україна не може ввести жорсткий карантин - МОЗ

За словами міністра, наша країна не може вводити такі ж обмеження, як у Європі
Головне
Україна не може ввести жорсткий карантин - МОЗ
Карантин у Києві (фото: Парламент UA)
8 Жовтня 2020, 10:30
читать на русском

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що Україна зараз не може зробити, як деякі європейські країни та Ізраїль та знову запровадити жорсткий карантин (локдаун).
Про це він заявив під час брифінгу.

На сьогодні черговий анти рекорд: ми переступили позначку в 5 тисяч – за минулу добу захворіли 5 тис. 397 осіб. Світ не вигадав іншого способу зупинки хвороби, ніж дотримання правил, ці правила діють у всьому світі. У нас зараз багатьом політикам перед виборами обов’язково треба набирати, як вони вважають, бали за рахунок COVID-19, піаритись, розповідати, фантазувати щодо кількості тестів, - наголосив він.

Читайте також

Степанов (досьє Максима Степанова) уточнив, що в усього є певна межа та медична система України не витримає, якщо українці не почнуть всі без виключення дотримуватись протиепідемічних правил.

Я прекрасно розумію, що ми зараз не можемо піти тим шляхом, що пішли деякі європейські країни. Тим шляхом, яким пішов Ізраїль, який ввів повний локдаун на 14 днів у зв’язку із збільшенням кількості хворих, - додав він та пояснив, що його ввели, щоб розірвати ланцюг передачі хвороби.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу, 6 жовтня, у 5 397 людей виявили коронавірусне захворювання COVID-19. Таким чином у країні побито новий антирекорд.

1