В Європі зростає втома від коронавірусу - ВООЗ

Стомлюваність охопила понад 60% населення
В Європі зростає втома від коронавірусу - ВООЗ
Втома від пандемії (фото: pexels)
6 Жовтня 2020, 14:45
читать на русском

В Європі зростає втома населення від пандемії COVID-19 та обмежувальних заходів.

Про це заявив директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) по європейському регіону Ханс Клюге, передає Sky News.

Посилаючись на дані опитувань, які проводилися в 27 європейських країнах, стомлюваність в деяких місцях охопила понад 60% населення.

Громадяни - це центральна частина вирішення проблеми пандемії, і політики повинні ставитися до них відповідно, - заявив Клюге.

Він також закликав владу європейських країн взаємодіяти зі своїм населенням.

Читайте також

Нагадаємо,  на тлі побоювань у Всесвітній організації охорони здоров’я вважали, що кількість жертв пандемії коронавірусної інфекції COVID-19 може перевищити 2 мільйони ще до початку масового використання вакцини. Якщо не вжити узгоджених дій, то перш ніж відбудеться широка вакцинація, число жертв не лише подвоїться, а й перевищить цю позначку.

А також глава служби надзвичайних ситуацій Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Майкл Райан заявив, що за найоптимістичнішими оцінками, на коронавірус могло заразитися 10% населення всієї Землі. Він зазначив, що у кінцевому підсумку це означає, переважна більшість населення світу залишається в небезпеці.

1