Паніка та всесвітня криза: що було б, якби в усьому світі зник інтернет (відео)

Може розпочатись всесвітній хаос з протестами і заворушеннями
10 Жовтня, 14:39 781

У світі, якщо повністю зникне інтернет, може статись транспортний колапс, люди втратять гроші через закриття бірж та неможливість працювати онлайн. При цьому може відбутись політична криза та всесвітня паніка.

Що буде, якщо зникне інтернет, розповіли на YouTube-каналі Made My Day.

При втраті інтернету може розпочатись транспортний колапс, оскільки вся організація дорожнього руху базується вже деякий час на інтернеті. Авіатранспорт навіть доведеться залишити на землі, а громадський транспорт на деякий час зупинити.

Сучасні люди звикли навчатись через інтернет та за допомогою нього. Відтак, без інтернету багато хто залишиться відрізаним від останніх новин, подій, а також перестане черпати знання.

Без інтернету погіршиться комунікація між людьми. Оскільки всім доступні месенджери, відеодзвінки та електронна пошта, не працюватимуть. Найбільше постраждає покоління, яке виросло на службах миттєвого обміну повідомленнями.

Водночас люди втратять багато грошей, оскільки біржі, банківські системи не зможуть функціонувати. Люди навіть не зможуть зняти готівку з банкомата. Банкам доведеться боротись з довжелезними чергами бажаючих отримати гроші. При цьому значна частина людей залишиться без роботи, оскільки працювати онлайн вже не вийде.

Проблема з продовольчим постачанням. Більшість постачальників харчових продуктів працюють за допомогою інтернету, а замовлення і доставки обробляються моментально. При відсутності інтернету великі супермаркети перший час будуть просто пустувати.

Окрім цього, у світі може виникнути політична криза. Не лише банки та фінустанови не зможуть нормально функціонувати, але й адміністративні організації. Особливо поліція буде сильно потребувати своїх базах даних, що може призвести до заворушень.

При всьому вищеназваному не обійдеться без всесвітнього хаосу. Люди почнуть панікувати, можуть відбутися масові протести, які будуть навряд чи мирними.

Нагадаємо, що у соцмережах Facebook, Instagram та WhatsApp у понеділок, 4 жовтня, стався глобальний збій, причиною якого було оновлення протоколу динамічної маршрутизації. Вже наступного дня інтернет-ресурси відновили свою роботу.

Читайте також