Під час бою між афганськими силами і талібами загинув лауреат Пулітцерівської премії

Він працював кореспондентом в Афганістані
17 Липня, 05:23 1372

Біля прикордонного переходу між Афганістаном та Пакистаном 16 липня вбили лауреата Пулітцерівської премії, журналіста Reuters Даніша Сіддікуі. Саме тоді він висвітлював сутички між талібами та афганськими силами безпеки.

Про це повідомило видання Reuters.

Сіддікуі працював кореспондентом на території переходу від 12 липня. Був у складі афганського спецпідрозділу, який базується у південній провінції Кандагар.

В районі прикордонного переходу з Пакистаном 16 липня стався перехресний бій між угрупуванням "Талібан" і афганськими спецсилами. Там вбили журналіста, а також старшого афганського офіцера.

Зазначається, що афганські сили намагалися відбити атаку талібів на ринкову площу у населеному пункті Спін-Болдак.

Президент Reuters Майкл Фріденберг та головна редакторка Алессандра Галлоні заявили, що шукають більше інформації та співпрацюють з місцевою владою у регіоні.

Довідка: від 2010 року Даніш Сіддікуі працював у Reuters. Він висвітлював війни в Іраку та Афганістані, кризу біженців Рохінджа, протести в Гонконгу та землетруси в Непалі.

У 2018 році став лауреатом Пулітцерівської премії в номінації "художня фотографія" за серію знімків, які присвятив біженцям з Рохінджа.

Нагадаємо, що у Мінську, в офісі білоруської служби Радіо Свобода 16 липня силовики прийшли з обшуками, виламали кілька дверей та затримали кількох журналістів. Під час обшуків у квартирах та будинках журналістів, колишніх працівників, фотографів та правозахисників забрали ноутбуки, карти пам'яті, телефони та іншу техніку.

Читайте також