Під посольством РФ нагадали про українців, які загинули на Донбасі

Перед посольством встановили 150 прапорів України
23 Серпня, 22:02

Під посольством Росії в Україні пройшла акція до Дня Державного прапора, в рамках якої нагадали Кремлю про 15 тисяч українців, які загинули на Донбасі.

Про це повідомляє Суспільне.

Коли будується "Північний потік-2", деякі політики забувають, що насправді росіяни не принесли в Східну Європу мир. І ми сьогодні встановили 150 прапорів, кожен з них символізує до масштабу 1 до 100. Тобто кожен з них - це 100 вбитих українців росіянами на нашій території. Ми сьогодні хочемо вшанувати пам'ять цих людей, показати цінність українського прапора і сказати, що прапор має повернутися на наші території, - заявив організатор акції Микола Давидюк.

За його словами, росіяни вбивали українців і українські герої вмирали з українським прапором. Тому акція символізує цінність та силу українського прапора, що говорить про те, що потрібно швидше повертати український прапор на окуповані території як Донбасу, так і Криму.

Ми звертаємося не тільки до посольства, але і до Кремля, щоб вони вивели свої війська з нашої території, щоб вони вивели свої танки. Ми нагадуємо, що це не мирна держава, що вони сюди прийшли з кров'ю і якраз таки вбиті люди - це якраз таки доказ цього. Ми якраз таки встановлюємо український прапор у переддень Незалежності й ми говоримо, що боротьба за Незалежність триває, - заявив Давидюк.

Нагадаємо, у столиці Чехії Празі поліція затримала 7 людей, які облили огорожу російського посольства кетчупом. Активісти таким чином вшанували пам'ять двох жертв, які загинули під час теракту російських спецслужб у Врбетицях у 2014 році.

Читайте також