Під посольством РФ нагадали про українців, які загинули на Донбасі

Перед посольством встановили 150 прапорів України
Під посольством РФ нагадали про українців, які загинули на Донбасі
Акція під посольством РФ (фото: Суспільне)
23 Серпня 2021, 22:02
читать на русском

Під посольством Росії в Україні пройшла акція до Дня Державного прапора, в рамках якої нагадали Кремлю про 15 тисяч українців, які загинули на Донбасі.

Про це повідомляє Суспільне.

Коли будується "Північний потік-2", деякі політики забувають, що насправді росіяни не принесли в Східну Європу мир. І ми сьогодні встановили 150 прапорів, кожен з них символізує до масштабу 1 до 100. Тобто кожен з них - це 100 вбитих українців росіянами на нашій території. Ми сьогодні хочемо вшанувати пам'ять цих людей, показати цінність українського прапора і сказати, що прапор має повернутися на наші території, - заявив організатор акції Микола Давидюк.

За його словами, росіяни вбивали українців і українські герої вмирали з українським прапором. Тому акція символізує цінність та силу українського прапора, що говорить про те, що потрібно швидше повертати український прапор на окуповані території як Донбасу, так і Криму.

Ми звертаємося не тільки до посольства, але і до Кремля, щоб вони вивели свої війська з нашої території, щоб вони вивели свої танки. Ми нагадуємо, що це не мирна держава, що вони сюди прийшли з кров'ю і якраз таки вбиті люди - це якраз таки доказ цього. Ми якраз таки встановлюємо український прапор у переддень Незалежності й ми говоримо, що боротьба за Незалежність триває, - заявив Давидюк.

Нагадаємо, у столиці Чехії Празі поліція затримала 7 людей, які облили огорожу російського посольства кетчупом. Активісти таким чином вшанували пам'ять двох жертв, які загинули під час теракту російських спецслужб у Врбетицях у 2014 році.

Читайте також