Підлітки у Бердянську підпалили хлопця задля "крутого відео"

12-річного хлопця шпиталізували з опіками тіла різного ступеня тяжкості
30 Листопада, 16:01 965

У Бердянську поліція відкрила кримінальне провадження за фактом підпалу 12-річного хлопця. Як повідомляє Відділ комунікації поліції Запорізької області, підлітки намагалися зробити "круте" відео.

29 листопада близько години ночі до Бердянського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення з міської лікарні про те, що до них доставили 12-річного хлопця з опіками тіла різного ступеня тяжкості, - повідомили правоохоронці.

Коли на місце події виїхала слідчо-оперативна група відділу поліції та інспектори ювенальної превенції, було встановлено, що потерпілий отримав опіки внаслідок підпалу, який вчинили його друзі.

Читайте також

Працівники поліції з’ясували, що хлопець добровільно погодився на підпал, оскільки він з друзями хотів зробити "круте відео".

Для цього двоє однолітків потерпілого зібралися за місцем мешкання одного з них, коли нікого з дорослих не було вдома, облили хлопця спиртом та підпалили. Весь процес знімали на телефон, - зазначили правохоронці.

Підлітки пояснили, що сподівалися лише на вогонь, без опіків. Але коли все пішло не за планом і їхній товариш загорівся, вони загасили його у ванній кімнаті, та, злякавшись скоєного, відвели постраждалого додому.

Карету швидкої допомоги викликала вже мати хлопця. На теперішній час дитина з тілесними ушкодженнями у вигляді термічного опіку 2-го ступеня 30% тіла знаходиться в реанімаційному відділенні Бердянської дитячої міської лікарні, - повідомляє поліція.

За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 122 (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Правоохоронці встановили всіх учасників події. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, 19 жовтня новобузькі поліціянти затримали двох неповнолітніх, які до смерті побили 32-річного чоловіка.  Зі слів неповнолітніх, між ними та загиблим виник конфлікт, у ході, якого вони нанесли потерпілому тілесні ушкодження.