Ветеран ООС вчинив самопідпал на Майдані Незалежності: мотиви - політичні

Донька потерпілого Юлія Микитенко повідомила, що наразі її батько знаходиться в комі та зазначила, що його мотиви – політичні
Головне
Ветеран ООС вчинив самопідпал на Майдані Незалежності: мотиви - політичні

В ніч на 11 жовтня на Майдані Незалежності чоловік облив себе горючою сумішшю і підпалив.

Про це повідомляє Суспільне.

Про інцидент стало відомо з соцмереж. Повідомлялося, що самопідпал чоловік скоїв близько 3.30.

Водночас громадська організація "Відсіч" назвала ім’я чоловіка - 49-річний боєць-фронтовик ООС Микола Микитенко. Вони також посилаються на Facebook-акаунт із таким прізвищем, де є лише кілька постів. Усі вони так чи інакше містять емоційну негативну критику на адресу президента Зеленського (досьє Володимира Зеленського).

Читайте також

Донька потерпілого Юлія Микитенко повідомила, що наразі її батько знаходиться в комі та зазначила, що його мотиви – політичні.

Мотиви суто політичні. Незгода з діями чинної влади, а саме розведення військ на лінії розмежування і повзуча окупація Росії. Він був абсолютно при тверезій пам’яті і чітко усвідомлював, що робить. Не намагався себе загасити. Загасити намагалась молодь, яка підбігла. У фонтані на Майдані, - сказала вона.

За даними з відкритих джерел, Микола Микитенко був активним учасником Самооборони Майдану, а в березні 2014 записався до Нацгвардії. У 2014 році брав участь у боях під Слов‘янськом у складі добровольчого батальйону Національної гвардії України ім. Сергія Кульчицького. Під час евакуації збитого вертольота на Карачуні він отримав поранення, має групу інвалідності.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський запевнив, що "не чіпляється ні за рейтинги, ні за владу". Також додав, якщо йому не вдасться закінчити війну на Донбасі, значить потрібно, щоб "прийшла інша людина", яка здатна це зробити.

1